Liuzhou Suiseki Hall, a building is in perfect harmony with the landscape

avatar
5 October 2018

The Liuzhou Suiseki Hall takes up the lines of the landscape, embracing the geometry of the mountains and the softness of the water.

The architects of the TianJin University Research Institute, with the support of Zhang Hua Architects, have succeeded in enclosing all the forms and characteristics of the surrounding environment in the architecture of the new Liuzhou Suiseki Hall.

The Liuzhou Suiseki Hall, which houses a museum and several temporary exhibitions, is located in the center of Liuzhou, a fascinating thousand-year-old Chinese town. Here the city has developed on the banks of the Liujiang River, which has carved its way through mountains and hills. Just behind Liuzhou Suiseki Hall, you can see two mountains, one lower and rounded and the other higher and more squared.

To pay homage to the place, the architects decided to enclose all the diversity of the territory in the structure of the building. Thus, the right side of it is composed of straight lines and rectangular shapes that recall the slopes of the mountains, while the left side has more sinuous lines, similar to those of the river bends.

The choice of the TianJin University Research Institute team is also based on traditional Chinese culture, according to which the mountain and the stream are not opposite, but are part of a harmonious vision of the world.

Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al Liuzhou Suiseki Hall | Collater.al

Newsletter

Keep up to date!
Receive the latest news about art, music, design, creativity and street culture.
Share