Architect Hayri Atak has designed a hotel suspended in the void

Architect Hayri Atak has designed a hotel suspended in the void

Giulia Guido · 4 months ago · Design

It seems that building pools that go against the force of gravity, suspended in the void or looking down on entire cities, such as Infinity London, is the latest trend in the world of architecture. 

The latest project of this kind, which has been attracting a lot of attention for some days now, is that of Turkish architect Hayri Atak, who dreamt of a boutique hotel with a swimming pool literally suspended in the void built on the side of Pulpit Rock. 

The Pulpit Rock, or Preikestolen, is a granite cliff just over 600 meters high that ends overhanging the Lysefjord, a Norwegian fjord not far from the village of Forsand. 

This breathtaking scenery, but above all the rush of adrenaline that occurs when there is closer and closer to the end of the rock and you can see the ground at a distance of meters and meters have inspired the architect.
The structure of the hotel would develop vertically following the part of the rock, with the more you go down the smaller the floors become. But it is the lower level that gives that terrifying touch to the project, formed by a wharf that develops horizontally in the void and ends with a swimming pool with walls and a transparent floor, literally suspended in the void. 

Would you have the courage to take a swim in it?  

Hayri Atak Pulpit Rock | Collater.al
Hayri Atak Pulpit Rock | Collater.al
Hayri Atak Pulpit Rock | Collater.al
Hayri Atak Pulpit Rock | Collater.al
Architect Hayri Atak has designed a hotel suspended in the void
Design
Architect Hayri Atak has designed a hotel suspended in the void
Architect Hayri Atak has designed a hotel suspended in the void
1 · 9
2 · 9
3 · 9
4 · 9
5 · 9
6 · 9
7 · 9
8 · 9
9 · 9
Branded Cities, the streetwear brand logos redesigned on Google Maps.

Branded Cities, the streetwear brand logos redesigned on Google Maps.

Collater.al Contributors · 4 months ago · Design

We have already talked about the double life of Corrado Grilli aka Mecna, graphic designer and a good musician.

The rapper is the author of many covers of Italian rap/hip hop records of artists like Ghali, Fabri Fibra, but the art of creativity cannot stop, so between a song and another he dedicates his time to projects like Branded Cities.

The concept is effective and doesn’t need many words to be described, there is only one track on Google Maps that replicates the logos of famous streetwear clothing brands over the cities that have seen their fortunes born. We move from the Detroit of Carhartt to the Japanese roads of Comme des Garçons, from Chicago on which Michael Jordan built his story and that of his legendary shoes, the Air Jordan.

Text by Giordana Bonanno.

Branded Cities, the streetwear brand logos redesigned on Google Maps.
Design
Branded Cities, the streetwear brand logos redesigned on Google Maps.
Branded Cities, the streetwear brand logos redesigned on Google Maps.
1 · 7
2 · 7
3 · 7
4 · 7
5 · 7
6 · 7
7 · 7
The surreal graphics of @lookattheparkinglot

The surreal graphics of @lookattheparkinglot

Giulia Guido · 4 months ago · Design

His name is Jos, but for his digital works, he is known as @lookattheparkinglot and is a voice out of the chorus. Jos did not study art, graphic design or drawing, but works in Buenos Aires as a musical composer for the cinema. 

This profession has brought him closer to the world of plastic construction and digital art. That’s how his passion for graphic design and the corruption of digital images was born. 

In this way, Jos is able to express his world to the full, indeed he is able to build a whole new one. His works are characterized by soft colors, pastel and the presence of a few elements, @lookattheparkinglot just need a door, a landscape or a person to give shape to an imaginary far from our daily lives, a better imaginary. 

Below you will find a selection of his works, to find out more go to his Instagram profile.

lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
lookattheparkinglot | Collater.al
The surreal graphics of @lookattheparkinglot
Design
The surreal graphics of @lookattheparkinglot
The surreal graphics of @lookattheparkinglot
1 · 13
2 · 13
3 · 13
4 · 13
5 · 13
6 · 13
7 · 13
8 · 13
9 · 13
10 · 13
11 · 13
12 · 13
13 · 13
Big Bit, the house where you can live in a rainbow

Big Bit, the house where you can live in a rainbow

Giulia Guido · 4 months ago · Design

Half an hour’s drive from Canterbury, overlooking the sea, lies the small and characteristic village of Margate. With its typical old town, the clubs, the art galleries, and the beach, it is a perfect summer destination for those seeking peace and quiet, but not in a place lost in nowhere. Right in the center of Margate, Polly Donger and Jim Biddulph, the two owners of Little Bit stationery, have opened Big Bit

Big Bit is a year-round rental that offers visitors a more unique than rare stay. Its style and design have made it not only a suitable place for overnight stays but also a tourist destination. 

The house is designed for a family of four, with two bedrooms, a kitchen, a bathroom, and a living room. The particularity is that the interior has been furnished and painted with the colors of the rainbow, turning Big Bit into a giant playground. One bedroom was designed as if it were a cloud, completely white and covered with softly padded fabrics, while the second has blue walls and a multicolored ceiling. 

The kitchen, on the other hand, has been completely painted black with white polka dots. Don’t underestimate the bathroom, for which a bright yellow shade was chosen to cover everything, even the toilet paper. 

Discover the peculiarity of Big Bit in our gallery and if you want to book a weekend go to the site.

Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit | Collater.al
Big Bit, the house where you can live in a rainbow
Design
Big Bit, the house where you can live in a rainbow
Big Bit, the house where you can live in a rainbow
1 · 39
2 · 39
3 · 39
4 · 39
5 · 39
6 · 39
7 · 39
8 · 39
9 · 39
10 · 39
11 · 39
12 · 39
13 · 39
14 · 39
15 · 39
16 · 39
17 · 39
18 · 39
19 · 39
20 · 39
21 · 39
22 · 39
23 · 39
24 · 39
25 · 39
26 · 39
27 · 39
28 · 39
29 · 39
30 · 39
31 · 39
32 · 39
33 · 39
34 · 39
35 · 39
36 · 39
37 · 39
38 · 39
39 · 39
Studio Combo, the ecofriendly hotel made from two abandoned houses

Studio Combo, the ecofriendly hotel made from two abandoned houses

Collater.al Contributors · 4 months ago · Design

Studio Combo has designed a project with a very low environmental impact, starting from two abandoned houses in a state of complete ruin. The former houses are located in Setubal, Portugal, on a stretch of wild coastline characterized by bursting rock faces, grassy plains and native flowers, at Cabo Espichel.

Studio Combo, the eco-friendly hotel with two abandoned houses | Collater.al

The Parisian studio therefore decided to renovate and rehabilitate them, acting on abandoned buildings, using local materials and using new technologies to create an eco-hotel nearing completion.

In the larger house there are several bedrooms, an office, a kitchen, bathrooms and a living room. The smaller house has two bedrooms and a bathroom.
The buildings are completely energy self-sufficient, even with the help of solar panels. Heating and cooling are under the control of a heat exchanger and all grey water is used for agricultural purposes. It was also a considered choice to leave the surrounding land as it was so that all the flowers that grow spontaneously in the surroundings could be used in a decorative way.

All that remains is to wait to see this paradise.

Text by Elisa Scotti

Studio Combo, the ecofriendly hotel made from two abandoned houses
Design
Studio Combo, the ecofriendly hotel made from two abandoned houses
Studio Combo, the ecofriendly hotel made from two abandoned houses
1 · 18
2 · 18
3 · 18
4 · 18
5 · 18
6 · 18
7 · 18
8 · 18
9 · 18
10 · 18
11 · 18
12 · 18
13 · 18
14 · 18
15 · 18
16 · 18
17 · 18
18 · 18