Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station

Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station

Giulia Guido · 5 months ago · Design

In the age of Instagram also – or above all – the eye wants its part. For this reason, the owners of the Milk Train, the chain of British ice cream parlors, decided to contact the FormRoom design studio to create the new store in Covent Garden. 

For this new shop, the designers opted for a style reminiscent of the old Art Deco style stations that accompany the customer on a journey through the flavors and colors of the magnificent ice creams that made Milk Train famous. 

Every detail has been designed to offer an immersive experience. For the interiors, it has been chosen a palette that presents white as the predominant color, while for the finishes and details we find black. As far as the furniture is concerned, we can see seats similar to station benches, globe lamps and, last but not least, the reproduction of a cloud, lacking even more profoundly the connection with the steam that escaped from the old locomotives. 

“The popular icecream holds such a sense of playful surrealism, and FormRoom wanted to carry over that magic to the store environment.” – Emily Foenander, FormRoom Project Manager

The lettering is also reminiscent of that of the subway, with the glossy black tiles that form the words. The only touch of modernity is given by some neon lights, perfect to end up in our gallery of Instagram. 

We’re not even going to say it, if you pass by Convent Garden make a jump, it will be worth it! 

Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station
Design
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station
1 · 18
2 · 18
3 · 18
4 · 18
5 · 18
6 · 18
7 · 18
8 · 18
9 · 18
10 · 18
11 · 18
12 · 18
13 · 18
14 · 18
15 · 18
16 · 18
17 · 18
18 · 18
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?

What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?

Giulia Guido · 5 months ago · Design

Times pass and trends change, but something in the last twenty years has remained the same, the Simpsons’ house. So, the American home services site Angie’s List worked with interior design consultant Pat McNulty to develop those pink walls and 80’s furniture that we’ve learned to love a little bit, episode after episode. Let’s discover together the new faces of the rooms of the house at 742 Evergreen Terrace in Springfield. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

The kitchen has been revisited in a Smart Home style, so the keyword is technology, everywhere! The backsplash guard becomes digital and allows you to see who is playing at the door without moving, to watch a video, to answer directly to the phone or simply to set up a screensaver of your choice, maybe of a beach or the countryside. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Even the famous living room with the sofa and the television has undergone a drastic restyling, but not to shock too much the most avid fans the rose of the walls is saved. Following the trends of this year, we see a round table in marble and colors and textures as bold as the electric blue velvet of the sofa. Finally, since the landline phone is no longer a must, the table on which it was placed has been replaced with an elegant and modern trolley for spirits. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Who knows if Homer and Marge would be happy with the new face of their bedroom, where the cold and neutral tones replace the original ones, making the place much more sensual and above all comfortable. Then, being in 2019 could not miss the television in the room. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

The classic Scandinavian style invades the bathroom of the Simpson house, immediately giving a sense of cleanliness to the room. The predominant color is white, which is interspersed with natural textures, always with light tones. Pat McNulty’s commitment is not limited to the furniture, but digs much deeper, going so far as to add some very modern brushes with bamboo handles. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Lisa would love her new bedroom, perfect for a serious scholar who needs peace and quiet to spend hours on books. The furniture such as the desk and the chair are made of recycled wood and the gray of the walls creates a perfect contrast with the various plants in pots and covering the walls. Last but not least, the inevitable saxophone leaning against the bed. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Maybe Maggie is still too small to appreciate these changes, but her nursery has nothing to envy to the more luxurious ones. The room is designed to allow the little Simpson at home to crawl far and wide and have fun with her toys in natural fabrics. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Inevitable, the room of Bart, for which was adopted the Memphis design style, characterized by abstract patterns and the use of colored plastic laminates ranging from white to gray and ending with black. Enjoy it that way, because we all know that this order will not last long. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?
Design
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?
1 · 16
2 · 16
3 · 16
4 · 16
5 · 16
6 · 16
7 · 16
8 · 16
9 · 16
10 · 16
11 · 16
12 · 16
13 · 16
14 · 16
15 · 16
16 · 16
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers

Bob Staake’s unsettling NSFW book covers

Claudia Fuggetti · 5 months ago · Design

When was invented the expression “politically correct”, Bob Staake was already starting to design his irreverent NSFW covers of books, which have absolutely no idea what to do with that expression!

The sharp criticism of repression and respectability, typically bourgeois, is accentuated by the fact that the graphics are set between the ’40s and ’60s. Satire, cheeky humour and visual parody of the covers of children’s classics become his message of rebellion, the propaganda leaflet of an artist who plays with stereotypes and converts them into unsettling destabilizing mines.

Each cover is unique in its kind, almost disturbing, some images remind us a lot of the cover of Melvins‘ album Houdini, which could be a valid soundtrack while you scroll through the works by Bob Staake.

While dogs hunt for very particular bones, we discover that Bukowski can be an excellent reading of childhood education and still, that the only monkeys can deny the holocaust (with due respect to animals), after all: how to blame him?

Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers
Design
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers
1 · 31
2 · 31
3 · 31
4 · 31
5 · 31
6 · 31
7 · 31
8 · 31
9 · 31
10 · 31
11 · 31
12 · 31
13 · 31
14 · 31
15 · 31
16 · 31
17 · 31
18 · 31
19 · 31
20 · 31
21 · 31
22 · 31
23 · 31
24 · 31
25 · 31
26 · 31
27 · 31
28 · 31
29 · 31
30 · 31
31 · 31
The Hotel Løvtag is made up of cabins lost in the forest

The Hotel Løvtag is made up of cabins lost in the forest

Giulia Guido · 5 months ago · Design

Imagine the Danish fjord of Mariager, the seawater ice-blue flattened by the cold wind, the mountains rising inland covered by a dark green mantle of pine trees and enjoy the starry sky that can be glimpsed between one branch and another. It is perhaps this imagery that inspired Berlin architect Sigurd Larsen when he designed the Løvtag. 

The entire Hotel Løvtag consists of 9 cabins – one of which has now been completed – which can accommodate up to four people each. 

The suite is designed as a real treehouse, located 8 meters above the ground, whose structure is mainly a sturdy central tree. 

The house consists of all the necessary comforts and spaces, a bedroom, a bathroom, a kitchen, and a living area. Last but not least, the terrace can be reached by means of an internal staircase with the same surface area as the entire floor plan. 

The cabins of the Hotel Løvtag are perfectly hidden among the trees, thanks to the dark metal and wood exterior cladding and, finally, the large windows allow you to make the most of the natural light and, above all, to live in real contact with nature. 

Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
Hotel Lovtag formato da cabine perse nella foresta | Collater.al
The Hotel Løvtag is made up of cabins lost in the forest
Design
The Hotel Løvtag is made up of cabins lost in the forest
The Hotel Løvtag is made up of cabins lost in the forest
1 · 26
2 · 26
3 · 26
4 · 26
5 · 26
6 · 26
7 · 26
8 · 26
9 · 26
10 · 26
11 · 26
12 · 26
13 · 26
14 · 26
15 · 26
16 · 26
17 · 26
18 · 26
19 · 26
20 · 26
21 · 26
22 · 26
23 · 26
24 · 26
25 · 26
26 · 26
Find out what happened during the ninth edition of Demanio Marittimo Km-278

Find out what happened during the ninth edition of Demanio Marittimo Km-278

Collater.al Contributors · 5 months ago · Design

We are in Marzocca, near Senigallia, on the Marche coast: Demanio Marittimo Km-278 has been held here for 9 years, it’s an amazing event curated by Cristiana Colli and Pippo Ciorra, promoted by MAPPE magazine in collaboration with MAXXI, the municipality of Senigallia and the Marche region. 12 hours of talk in front of the sea from 6 pm to 6 am every year with a different theme and setting project designed by the students of an international architecture school. This year it was the turn of the Zagreb Faculty of Architecture, with the project “Don’t stare at my window” by Ivana Marić, Rea Mihelko, Zrinka Perić, Nika Vojvoda, who created a set with concave and convex shapes with wood and yellow plastic net. The theme, instead, was Eurotopia, intended both as the last “achievable utopia” and as a space for social, cultural and professional representation and development.

Eurotopie” was also the title of the Belgian Pavilion at the 2018 edition of the Biennale Architettura designed by the Traumnovelle, a collective of super-young architects present at the talks with the curators of the German Pavilion in 2018 and with Lars Krückeberg of the GRAFT group in Berlin.

In addition, Radioarchitettura group spoke about the condition of young architects in Europe with a group of ex-students from Marche University, Traumnovelle and the Milanese group Eterotopia represented by Carlotta Franco. The Berlin studio Sauerbruch Hutton presented the very recent M9 museum in Mestre, then the Croatian architect Mia Roth Čerina, architects Andrea Zamboni and Massimo Magnani, the gallery owner Franco Nero and representatives of the most celebrated National Pavilions of the Biennale di Venezia 2019 (Lithuania and Ghana) then the artists Enrico David and Rita Selvaggio and many others .

Every year a performance is scheduled, this year an hour, at the stroke of midnight “Apollo 11 Reloaded” began with Maurizio Martusciello and Giulio Maresca, created in collaboration with MAXXI. The project starts with the celebration of the space mission for an audiovisual concert composed of music and archive images, in collaboration with the Italian Space Agency. The Demanio Marittimo Km-278 brings a unique energy to the Adriatic Sea, we just have to wait for the 10th edition hoping for new surprises. 

Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al
Demanio Marittimo | Collater.al

Text by Bianca Felicori

Find out what happened during the ninth edition of Demanio Marittimo Km-278
Design
Find out what happened during the ninth edition of Demanio Marittimo Km-278
Find out what happened during the ninth edition of Demanio Marittimo Km-278
1 · 24
2 · 24
3 · 24
4 · 24
5 · 24
6 · 24
7 · 24
8 · 24
9 · 24
10 · 24
11 · 24
12 · 24
13 · 24
14 · 24
15 · 24
16 · 24
17 · 24
18 · 24
19 · 24
20 · 24
21 · 24
22 · 24
23 · 24
24 · 24