Rethink The Future announces the winners of GADA

avatar
12 September 2019

The Design and Architecture platform, RTF, has announced the winners of the 2019 Global Architecture and Design Awards in New Delhi.

Rethinking The Future was born out of the need for a platform that encourages and promotes excellence in architecture on a global scale. It is something unique that allows architects to seek inspiration, criticism, and development.

For more than half a decade, RTF has been a leading organization committed to providing an international opportunity to know and recognize design talent from around the world, but also to celebrate and share the knowledge created through a wide range of awards, events and academic dialogues in the field of architecture and design.

On August 27, RTF announced the results of the 2019 Global Architecture and Design Awards in New Delhi. Their purpose is to celebrate diversity in world architecture. This year, the competition has received over 2000 entries from more than 40 countries. We see a selection of the top-ranked projects and their categories, for the building’s section.

Lincoln Theater by Kobi Karp Architecture And Interior Design Inc (Commercial)

Originally designed by Thomas W. Lamb in 1936, Kobi Karp Architects restored and refurbished this old four-story theatre structure, adapting it to a commercial space with shops and offices. The large double volume structure houses the international retailer H&M.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Church Nianing by IN SITU architecture (Cultural)

The project for this unusual church is located in Nianing, south of Dakar, on the so-called “shell coast”. The project takes the form of a spiral shell. It is shielded to the north to protect against the hot, dry winds of Harmattan, and opens westwards to let in the fresh wind from the sea. The bell tower functions as a real “wind tower” that uses the structure to bring the trade winds inside the building and to create natural ventilation.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Continuos Extention by Plasma Studio (Hospitality)

The Resort was born again from a small guesthouse of the ’60s, later enlarged in the ’70s by the Austrian architect Peter Thurner who made it a family hotel. Over the years, apartments have been added and in 2007 the Strata Hotel was completed by the Plasma studio: an elegant and light construction of horizontal larch sticks that detaches from the building crosses it and seems to grow out of the surrounding topography.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

15 Unit Apartment Building by Metaform Architects (Housing – more than 5 floors)

When it comes to housing in urban areas, one of the main problems facing people is the need to choose a type of apartment over single-family homes. The reasons are simple, such as the lack of visual and acoustic privacy, due to the proximity of neighbors; the physical space insufficient in various forms for a life of comfort. The construction of these apartments has been addressed.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Palau Sunset Harbour by Kobi Karp Architecture and Interior Design Inc (Housing – more than 5 floors)

It is an urban block of elevated residential units, which has been planned in a very traditional way for retailers and services in the neighborhood. The project is around a ‘secret garden’ in the center of the city of Miami Beach.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

The New Campus of Tianjin No.4 Middle School by RSAA/ Büro Ziyu Zhuang (Institutional)

The project involves the design of a new campus for a middle school in Tianji. The campus is divided into two main areas that intersect A and B. Zone A is dedicated to academic buildings, while zone B is dedicated to liveable, habitable and sports spaces.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Greentown Collection Xiaofengyinyue by Harmony World Consultant & Design (Commercial Interior)

The designers have combined refined and elegant materials with unobtrusive but high-impact clothes. A perfect vision of a luxurious yet low-key atmosphere composed of a mix of light wood and white marble. Truly magical.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Private Office in Chicago by Alvisi Kirimoto (Corporate Interior)

With an area of 2600 square meters, the project by Alvisi Kirimoto occupies the 32nd floor of 224. It is suspended in the clouds of Chicago West Loop. Bordered by large windows overlooking the surrounding skyscrapers, the interiors are composed of large spaces, natural wood walls that dematerialize like slit dividers, allowing you to completely divide a room or join it to another. There is also room for fun and a table tennis.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Grand Joy Ruifu by Harmony World Consultant & Design (Residential Interior)

The modern artistic techniques of the local civilization have been mixed with the spiritual vision inherited from Chengdu for thousands of years. The depth of humanity and the boundless boundary of art have been perfectly integrated and a new aesthetic era has been evoked.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Four Seasons at The Surfclub by Kobi Karp Architecture and Interior Design Inc (Mixed Use)

The primary objective was to incorporate the existing surf club building from the 1930s into a complete package, creating a new structure that would satisfy the customer. Three cantilevered lowerings were added to the existing structure. The project includes a luxury hotel and private residences, including 80 hotel rooms and 100 residential units, five hotel facilities, four swimming pools, and three restaurants.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Interface Headquarters by Perkins and Will (Office Building)

The building has made every effort to be as eco-sustainable as possible. Rebuilt from an existing 1960s building, located in the artistic district of Atlanta, Georgia Midtown Arts, it has been partially deconstructed, 90% dismembered and recycled. The result is a healthy, high-performance building dedicated to the user.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

PPS Camp at Kumbh Mela 2019 by Studio Saransh (Pop-Ups and Temporary Structure)

Kumbh Mela is the largest pilgrimage point in the world. The resulting settlement is a mega virtual city. As a reflection of the vision of the organization’s spiritual leader, the Kumbh 2019 camp was conceived as a traditional Indian fortress with a palace inside, with an expected influx of 10,000 people a day and much more.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Tongling Recluse by RSAA/ Büro Ziyu Zhuang (Private Residence)

In today’s architectural practice in China, tradition and modernity intertwine and live together, just like at Tongling Recluse. Protected on top of the mountain, this house has been in very poor condition and abandoned for over ten years. The plan was then designed and expanded to access one side of the mountain, to create a new space for the living room and much more.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Parish Church “El Señor de la Misericordia” by Moneo Brock (Public Building)

The church is located in the middle of a new urban center surrounded by a picturesque mountain landscape. The main entrance overlooks a square. Above the entrance canopy, the facade is a large flat wall. The complex is a large modern church that results in an abstract sketch of traditional churches.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Nauen City Baths by Tchoban Voss Architekten GmbH (Sport and Recreations)

The project was the winner of the public competition for public baths in Nauen, a city near Berlin, was completed after a year of construction. It is a place of recreation and meeting near the old town and for users, it means a lot because it provides the community with a bar, a spa, and neighborhood management.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Restyling of Valle Aurelia Railway Station Rome Italy by AMAART (Transportation)

The dialogue between the Valle Aurelia station and the city takes place through the design of an urban space that speaks with the design of the visible skin that bends and envelops the structure of the existing building. The external structure is intended to be light and immaterial, while the interiors are a continuous dialogue with users and the city.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.alRethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Renovation of the historical center of Praia a Mare by Studio Bradaschia Srl (Urban Design)

The project was born on a seafront of historical origin located in a completely urbanized spot. The project was strongly desired as a renovator of the tourist perception of Praia a Mare and provides for the replacement of the flooring and furnishings, as well as the existing lighting network without breaking the existing balance.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Text by Elisa Scotti

Newsletter

Keep up to date!
Receive the latest news about art, music, design, creativity and street culture.
Share