The Bamboo Pavilion by ZUO, where architecture meets nature

avatar
10 January 2019

Sustainability, respect for tradition and the iconic Taiwanese landscape are reinterpreted within the architecture of the Bamboo Pavilion designed by studio ZUO.

The latest architectural work by studio ZUO is located in the industrial area of Taichung, Taiwan. It is the Bamboo Pavilion, created with the aim of celebrating the development of this city, but also the main characteristics of the country. Thus the Pavilion becomes the symbol of care of the body and mind, devotion to social benefit and local craftsmanship.

The shape is inspired by the contours of Taiwan’s central mountain range and the structure, which is made of woven bamboo, is entirely surrounded by water.

Entering the Pavilion one has the feeling of walking through a bamboo forest, and in the evening, when the lights are reflected in the pond, the whole site seems to become a surreal, dreamlike place.

The boundaries between architecture and nature are completely blurred, we no longer know where one ends and the other begins, and this sense of loss is precisely the goal of the team of architects.

bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.albamboo pavilion zuo | Collater.al bamboo pavilion zuo | Collater.al

Newsletter

Keep up to date!
Receive the latest news about art, music, design, creativity and street culture.
Share