Cocoon Cottage, a dream home in the Hamptons

Cocoon Cottage, a dream home in the Hamptons

Giulia Guido · 3 months ago · Design

Nina Edwards Anker is an architect, writer, professor, designer, and director of Nea Studio. Her projects include her private house in the Hamptons, the Cocoon Cottage, a house where two souls and two styles coexist. 

The house has an L-shaped plan with rounded corners and the concave part, i.e. the external part faces north, while the convex part, i.e. the internal part faces south, as well as the garden. 

The external facade is entirely covered with cedar stands, giving the house an intimate and private look, unlike the internal facade, which is formed entirely by a window that allows you to take full advantage of all the hours of light. In addition, the rays of the sun also enter through a skylight formed by the stained glass ranging from yellow, above the living room, to red, above the bedroom. The nuances chosen are based on Goethe’s theory of color, also adopted by the painter William Turner in his paintings. 

Inside, the rounded walls and ceiling give the impression of enveloping the people inside, and the furnishings and colors have all been chosen in light tones, to open up space even more optically. 

nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
nina edwards anker cocoon cottage nea studio | Collater.al
Cocoon Cottage, a dream home in the Hamptons
Design
Cocoon Cottage, a dream home in the Hamptons
Cocoon Cottage, a dream home in the Hamptons
1 · 49
2 · 49
3 · 49
4 · 49
5 · 49
6 · 49
7 · 49
8 · 49
9 · 49
10 · 49
11 · 49
12 · 49
13 · 49
14 · 49
15 · 49
16 · 49
17 · 49
18 · 49
19 · 49
20 · 49
21 · 49
22 · 49
23 · 49
24 · 49
25 · 49
26 · 49
27 · 49
28 · 49
29 · 49
30 · 49
31 · 49
32 · 49
33 · 49
34 · 49
35 · 49
36 · 49
37 · 49
38 · 49
39 · 49
40 · 49
41 · 49
42 · 49
43 · 49
44 · 49
45 · 49
46 · 49
47 · 49
48 · 49
49 · 49
Project Ö, Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki’s self-sufficient dream

Project Ö, Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki’s self-sufficient dream

Giulia Guido · 3 months ago · Design

Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki are a couple of Finnish designers who, with their project called Project Ö, have created a small self-sufficient paradise. On their island on the edge of the Finnish Archipelago National Park, the couple built a completely self-contained two-storey house. Located on a wooden platform, the house, in addition to housing the normal living spaces such as bedrooms, bathroom, kitchen, and living room, also includes a sauna and a laboratory and can accommodate up to 10 people.  

Given the location of the house, the wood structure is interspersed with huge windows that allow you to have an almost 180 ° view of the sea on one side and the interior of the island on the other. 

Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki wanted to give the outdoor spaces the same importance as the indoor ones, creating arcades around the two structures and creating covered spaces in the center of each structure, which allow you to spend the summer evenings outdoors and always have the opportunity to see what is going on inside the house. 

Taking into account all the environments, it is fascinating to discover that the entire Project Ö is powered by solar panels on the roof and the water that reaches the toilets and sinks is that of the sea but filtered. 

As for the production of heat, both for heating the water and for the heating system, is fully connected to the stove of the sauna. 

The entire Project Ö project fits in perfectly with the place where it was built, representing the idea of a completely eco-sustainable future with minimal impact on nature. 

project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
project o | Collater.al
Project Ö, Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki’s self-sufficient dream
Design
Project Ö, Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki’s self-sufficient dream
Project Ö, Aleksi Hautamaki and Milla Selkimaki’s self-sufficient dream
1 · 18
2 · 18
3 · 18
4 · 18
5 · 18
6 · 18
7 · 18
8 · 18
9 · 18
10 · 18
11 · 18
12 · 18
13 · 18
14 · 18
15 · 18
16 · 18
17 · 18
18 · 18
Behzad Nohoseini and his graphics

Behzad Nohoseini and his graphics

Giulia Guido · 3 months ago · Design

Not so long ago we talked about Behzad Nohoseini and his series of graphics that transformed and played with the names of the films and their plots. Let’s talk about it again because the latest project published by the Iranian graphic designer on his Instagram profile attracted our attention more than others. 

Behzad takes its cue from the “I’m not a robot” checkbox, the box that sometimes appears to us when we enter a password or sign up for a website. The aim of these boxes is to check that the user is not a machine, but a person in the flesh. Many times, however, a click is not enough. Often we are faced with a question: the system asks us to recognize bicycles, traffic lights, cars in a grid of nine images. 

Behzad Nohoseini recreates exactly these grids, but the questions he asks his followers are closely linked to environmental issues. For example, above a photograph of a polar bear in the middle of dozens of small pieces of melting ice we are asked to select the squares where an iceberg appears. 

For now, this series has only 4 graphics, we hope that Behzad Nohoseini has more in store. 

Behzad Nohoseini | Collater.al
Behzad Nohoseini | Collater.al
Behzad Nohoseini | Collater.al
Behzad Nohoseini | Collater.al
Behzad Nohoseini and his graphics
Design
Behzad Nohoseini and his graphics
Behzad Nohoseini and his graphics
1 · 9
2 · 9
3 · 9
4 · 9
5 · 9
6 · 9
7 · 9
8 · 9
9 · 9
A private house in Scotland is a testimony of different architectural styles

A private house in Scotland is a testimony of different architectural styles

Collater.al Contributors · 3 months ago · Design

The project of Lily Jencks Studio born in a remote area of the countryside in Scotland, among the ruins of an old farmhouse of 18th century, where was built a private apartment that keeps layers of material as evidence of times.

The three main layers correspond to the stone wall, the inside of which is covered with black waterproof rubber, the second is a curved wall system made up of blocks of recycled polystyrene and the inside is covered by a wooden structure with plastic reinforced with wood fiber.
These three layers are a clear reference to different architectural styles and keep different meanings and functions in the various areas of the building.

The existing ruined walls dictate the position for the large windows and doors that overlook the landscape around which soft hills and fields of breeding rise.
For the external facade, the ruined walls that blend perfectly with the opaque black rubber have been preserved, and the original pitched roof has been restored, ensuring consistency with the external context.

Text by Giordana Bonanno.

A private house in Scotland is a testimony of different architectural styles
Design
A private house in Scotland is a testimony of different architectural styles
A private house in Scotland is a testimony of different architectural styles
1 · 21
2 · 21
3 · 21
4 · 21
5 · 21
6 · 21
7 · 21
8 · 21
9 · 21
10 · 21
11 · 21
12 · 21
13 · 21
14 · 21
15 · 21
16 · 21
17 · 21
18 · 21
19 · 21
20 · 21
21 · 21
A building in Milan decorated by the artist Lucio Fontana

A building in Milan decorated by the artist Lucio Fontana

Collater.al Contributors · 3 months ago · Design

We are in Milan, in the Sant’Ambrogio area, near Cattolica University. In via Lanzone 6 the brothers Gustavo and Vito Latis, both architects,  built a residential architecture between 1949 and 1951 in a plot struck by the WWII bombing in 1943.

The architecture consists of two buildings, with the condominium garden. But the most interesting thing is the loggias and the terraces, whose iron parapets have been decorated by the artist Lucio Fontana, who creates flower vases and decorative ceramics using red, yellow, green and blue colors and with shapes engraved and relief typical of the artist’s work. Maybe you walk in front of it every day and you’ve never noticed it, or maybe you’ve always wondered who made it. Well if you have never been there you must go to enjoy the beauty of this pearl set in the historic center of Milan.

Lucio Fontana | Collater.al
Lucio Fontana | Collater.al
Lucio Fontana | Collater.al
Lucio Fontana | Collater.al
Lucio Fontana | Collater.al

Text by Bianca Felicori

A building in Milan decorated by the artist Lucio Fontana
Design
A building in Milan decorated by the artist Lucio Fontana
A building in Milan decorated by the artist Lucio Fontana
1 · 10
2 · 10
3 · 10
4 · 10
5 · 10
6 · 10
7 · 10
8 · 10
9 · 10
10 · 10