Design The Forenom Hostel, a bank that has become a hostel
Designarchitecturedesigninterior design

The Forenom Hostel, a bank that has become a hostel

-
Giulia Guido
Forenom Hostel | Collater.al

The new Forenom Hostel in Jyväskylä, Finland, was designed and furnished jointly by Studio Puisto Architects and Forenom.

The hostel is located in the heart of the citadel and has given new life to an old 1953 building that previously housed a bank. At the ground floor there is the entrance with the reception and in the basement, there are the restaurant, the spa, the sauna and, in the ex-vault, a jacuzzi. On the three upper floors, on the other hand, there are bedrooms, bathrooms and a shared kitchen. The beds are raised to the level of the sill, and under each of them, there is a drawer and a refrigerator. The size of the rooms has been reduced to allow more space for common spaces. In all parts of the building, the same colors and materials are repeated: black, white and wood, which perfectly agree with the ecological choices and efficiency.

Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al Forenom Hostel | Collater.al

Designarchitecturedesigninterior design
Written by Giulia Guido
x
Listen on