Design The Garden Room, where there are no boundaries between nature and architecture
Designarchitecture

The Garden Room, where there are no boundaries between nature and architecture

-
Giulia Guido
The Garden Room | Collater.al

In the heart of Mumbai’s Pali Hill district, architectural firm The White Room designed and built the Garden Room, a house that seems to be an experiment, an absolutely successful attempt to combine architecture and nature. 

All geometric shapes and straight lines have been abandoned, leaving space for more sinuous, rounded and almost natural shapes. The Garden Room includes a living room, a room and a bathroom, in short a real living environment in which, between a corridor and the other, there is space for small green spaces. 

The deeper you go, the more you feel like you are in a cave, in a tropical environment, while, instead, a few steps away you are swallowed up by the noise of the city. 

In addition, the turquoise mosaic, the white plaster and the green slate are able to completely eliminate the boundary between natural and artificial. 

The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
The Garden Room | Collater.al
Designarchitecture
Written by Giulia Guido
x
Listen on