The SushiFun in Milan, where Japan meets the West

The SushiFun in Milan, where Japan meets the West

Giulia Guido · 5 months ago · Design

We are in one of the most popular areas of Milan and in one of the most characteristic streets. In via Paolo Sarpi has recently opened SushiFun, a small restaurant that offers Japanese cuisine but not only, also offering a selection of the now-famous poke. 

To differentiate themselves from the competition, the two young owners have relied on the skillful hands of the designers of KTLstudio who have created a place where Japanese culture is able to mix with pastel colors and modern and eclectic elements. 

The minimalism of the forms is typical of the Japanese tradition, the counter and the two tables that allow you to enjoy the meal on the spot are made of light wood, with clean and clean lines and contrast with the walls, for which a pink wallpaper has been chosen. The rose also returns to the ceiling, chairs, and jambs of the three windows overlooking the street. This color was chosen precisely because it is reminiscent of salmon, an essential ingredient in many of the dishes on the menu. 

To give a more pop and original touch, we can find funny elements, such as the prints of different types of fish on the wallpaper, and furnishings, always in the shape of fish, lit in special showcases. 

If, in addition to the taste, you give strong weight to the location SushiFun is the place for you! 

KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
KTLstudio Sushi Fun | Collater.al
The SushiFun in Milan, where Japan meets the West
Design
The SushiFun in Milan, where Japan meets the West
The SushiFun in Milan, where Japan meets the West
1 · 18
2 · 18
3 · 18
4 · 18
5 · 18
6 · 18
7 · 18
8 · 18
9 · 18
10 · 18
11 · 18
12 · 18
13 · 18
14 · 18
15 · 18
16 · 18
17 · 18
18 · 18
A piece of paradise signed by DecaArchitettura

A piece of paradise signed by DecaArchitettura

Claudia Fuggetti · 5 months ago · Design

The DecaArchitecture studio has made it possible to relax in a 3,000-square-metre cave located inside a building dug out at the base of a mountain in Mystras. Announced as the first holistic spa retreat of wellness destination in Greece, the Euphoria Spa is located between a cypress forest and the UNESCO World Heritage Site of Mystras, an important Byzantine site.

Its spectacular interiors have been selected for the Dezeen Award in the category Interiors for leisure and wellness.

“The Euphoria Spa consists of 3,000 square meters of varied and carefully articulated experiences. This is done through a choreographed transition of spaces where light, sound, temperature, humidity, texture, materials and smells create engaging sensory experiences”.

At the base of the four-storey building are the spa reception, treatment rooms and changing rooms, which are distributed in a series of elliptical spaces of various different scales connected by a network of catacomb passages. Three concentric cylinders dot the building. The inner circle is a well of white light 20 metres deep, which opens up towards the sky and acts as a directional beacon.

The physiognomy of the structure makes one think of a modern paradise for the Greek gods, where the golden and turquoise colours give a sense of peace and well-being through colour therapy.

A Byzantine hammam is aspace in which the visitor’s journey to the spa ends. Higher up the spiral staircase of the building are small monastic rooms that serve as private treatment rooms. The top floor, which is the closest to the forest, has two large, bright conference rooms.

If you are planning a trip to Greece, take a look now at the structure’s website here.

Un angolo di paradiso firmato DecaArchitettura | Collater.al
Un angolo di paradiso firmato DecaArchitettura | Collater.al
Un angolo di paradiso firmato DecaArchitettura | Collater.al
Un angolo di paradiso firmato DecaArchitettura | Collater.al
Un angolo di paradiso firmato DecaArchitettura | Collater.al
Un angolo di paradiso firmato DecaArchitettura | Collater.al
A piece of paradise signed by DecaArchitettura
Design
A piece of paradise signed by DecaArchitettura
A piece of paradise signed by DecaArchitettura
1 · 16
2 · 16
3 · 16
4 · 16
5 · 16
6 · 16
7 · 16
8 · 16
9 · 16
10 · 16
11 · 16
12 · 16
13 · 16
14 · 16
15 · 16
16 · 16
Rethink The Future announces the winners of GADA

Rethink The Future announces the winners of GADA

Collater.al Contributors · 5 months ago · Design

Rethinking The Future was born out of the need for a platform that encourages and promotes excellence in architecture on a global scale. It is something unique that allows architects to seek inspiration, criticism, and development.

For more than half a decade, RTF has been a leading organization committed to providing an international opportunity to know and recognize design talent from around the world, but also to celebrate and share the knowledge created through a wide range of awards, events and academic dialogues in the field of architecture and design.

On August 27, RTF announced the results of the 2019 Global Architecture and Design Awards in New Delhi. Their purpose is to celebrate diversity in world architecture. This year, the competition has received over 2000 entries from more than 40 countries. We see a selection of the top-ranked projects and their categories, for the building’s section.

Lincoln Theater by Kobi Karp Architecture And Interior Design Inc (Commercial)

Originally designed by Thomas W. Lamb in 1936, Kobi Karp Architects restored and refurbished this old four-story theatre structure, adapting it to a commercial space with shops and offices. The large double volume structure houses the international retailer H&M.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Church Nianing by IN SITU architecture (Cultural)

The project for this unusual church is located in Nianing, south of Dakar, on the so-called “shell coast”. The project takes the form of a spiral shell. It is shielded to the north to protect against the hot, dry winds of Harmattan, and opens westwards to let in the fresh wind from the sea. The bell tower functions as a real “wind tower” that uses the structure to bring the trade winds inside the building and to create natural ventilation.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Continuos Extention by Plasma Studio (Hospitality)

The Resort was born again from a small guesthouse of the ’60s, later enlarged in the ’70s by the Austrian architect Peter Thurner who made it a family hotel. Over the years, apartments have been added and in 2007 the Strata Hotel was completed by the Plasma studio: an elegant and light construction of horizontal larch sticks that detaches from the building crosses it and seems to grow out of the surrounding topography.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

15 Unit Apartment Building by Metaform Architects (Housing – more than 5 floors)

When it comes to housing in urban areas, one of the main problems facing people is the need to choose a type of apartment over single-family homes. The reasons are simple, such as the lack of visual and acoustic privacy, due to the proximity of neighbors; the physical space insufficient in various forms for a life of comfort. The construction of these apartments has been addressed.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Palau Sunset Harbour by Kobi Karp Architecture and Interior Design Inc (Housing – more than 5 floors)

It is an urban block of elevated residential units, which has been planned in a very traditional way for retailers and services in the neighborhood. The project is around a ‘secret garden’ in the center of the city of Miami Beach.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

The New Campus of Tianjin No.4 Middle School by RSAA/ Büro Ziyu Zhuang (Institutional)

The project involves the design of a new campus for a middle school in Tianji. The campus is divided into two main areas that intersect A and B. Zone A is dedicated to academic buildings, while zone B is dedicated to liveable, habitable and sports spaces.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Greentown Collection Xiaofengyinyue by Harmony World Consultant & Design (Commercial Interior)

The designers have combined refined and elegant materials with unobtrusive but high-impact clothes. A perfect vision of a luxurious yet low-key atmosphere composed of a mix of light wood and white marble. Truly magical.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Private Office in Chicago by Alvisi Kirimoto (Corporate Interior)

With an area of 2600 square meters, the project by Alvisi Kirimoto occupies the 32nd floor of 224. It is suspended in the clouds of Chicago West Loop. Bordered by large windows overlooking the surrounding skyscrapers, the interiors are composed of large spaces, natural wood walls that dematerialize like slit dividers, allowing you to completely divide a room or join it to another. There is also room for fun and a table tennis.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Grand Joy Ruifu by Harmony World Consultant & Design (Residential Interior)

The modern artistic techniques of the local civilization have been mixed with the spiritual vision inherited from Chengdu for thousands of years. The depth of humanity and the boundless boundary of art have been perfectly integrated and a new aesthetic era has been evoked.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Four Seasons at The Surfclub by Kobi Karp Architecture and Interior Design Inc (Mixed Use)

The primary objective was to incorporate the existing surf club building from the 1930s into a complete package, creating a new structure that would satisfy the customer. Three cantilevered lowerings were added to the existing structure. The project includes a luxury hotel and private residences, including 80 hotel rooms and 100 residential units, five hotel facilities, four swimming pools, and three restaurants.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Interface Headquarters by Perkins and Will (Office Building)

The building has made every effort to be as eco-sustainable as possible. Rebuilt from an existing 1960s building, located in the artistic district of Atlanta, Georgia Midtown Arts, it has been partially deconstructed, 90% dismembered and recycled. The result is a healthy, high-performance building dedicated to the user.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

PPS Camp at Kumbh Mela 2019 by Studio Saransh (Pop-Ups and Temporary Structure)

Kumbh Mela is the largest pilgrimage point in the world. The resulting settlement is a mega virtual city. As a reflection of the vision of the organization’s spiritual leader, the Kumbh 2019 camp was conceived as a traditional Indian fortress with a palace inside, with an expected influx of 10,000 people a day and much more.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Tongling Recluse by RSAA/ Büro Ziyu Zhuang (Private Residence)

In today’s architectural practice in China, tradition and modernity intertwine and live together, just like at Tongling Recluse. Protected on top of the mountain, this house has been in very poor condition and abandoned for over ten years. The plan was then designed and expanded to access one side of the mountain, to create a new space for the living room and much more.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Parish Church “El Señor de la Misericordia” by Moneo Brock (Public Building)

The church is located in the middle of a new urban center surrounded by a picturesque mountain landscape. The main entrance overlooks a square. Above the entrance canopy, the facade is a large flat wall. The complex is a large modern church that results in an abstract sketch of traditional churches.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Nauen City Baths by Tchoban Voss Architekten GmbH (Sport and Recreations)

The project was the winner of the public competition for public baths in Nauen, a city near Berlin, was completed after a year of construction. It is a place of recreation and meeting near the old town and for users, it means a lot because it provides the community with a bar, a spa, and neighborhood management.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Restyling of Valle Aurelia Railway Station Rome Italy by AMAART (Transportation)

The dialogue between the Valle Aurelia station and the city takes place through the design of an urban space that speaks with the design of the visible skin that bends and envelops the structure of the existing building. The external structure is intended to be light and immaterial, while the interiors are a continuous dialogue with users and the city.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.alRethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Renovation of the historical center of Praia a Mare by Studio Bradaschia Srl (Urban Design)

The project was born on a seafront of historical origin located in a completely urbanized spot. The project was strongly desired as a renovator of the tourist perception of Praia a Mare and provides for the replacement of the flooring and furnishings, as well as the existing lighting network without breaking the existing balance.

Rethink The Future annuncia i vincitori del GABA | Collater.al

Text by Elisa Scotti

Rethink The Future announces the winners of GADA
Design
Rethink The Future announces the winners of GADA
Rethink The Future announces the winners of GADA
1 · 17
2 · 17
3 · 17
4 · 17
5 · 17
6 · 17
7 · 17
8 · 17
9 · 17
10 · 17
11 · 17
12 · 17
13 · 17
14 · 17
15 · 17
16 · 17
17 · 17
Off-White™ opens its new store in Las Vegas

Off-White™ opens its new store in Las Vegas

Collater.al Contributors · 5 months ago · Design

Off-White™ has just unveiled its new store in Las Vegas. The new store will be completely dedicated to Virgil Abloh‘s new and upcoming women’s collections.

The walls are in herringbone wood, the floor is in marble. The interiors are completely colored in various shades of pink, from walls to furniture in a super elegant luxury mood. The light warmth that can be perceived is given by the brass finishes and the bronze shelves. The chairs and cage tables are completed by cushions and tops in pink marble. The draped velvet curtains in the locker rooms are combined with the infinity mirror and impeccable lighting.

Finally, there are minimalist smooth metal vases and rounded tables for displaying bags. At the center of the store there is a large carpet “PATTERN” of the brand and a large shelf dedicated to sneakers.

Text by Elisa Scotti

Off-White™ opens its new store in Las Vegas
Design
Off-White™ opens its new store in Las Vegas
Off-White™ opens its new store in Las Vegas
1 · 12
2 · 12
3 · 12
4 · 12
5 · 12
6 · 12
7 · 12
8 · 12
9 · 12
10 · 12
11 · 12
12 · 12
TERA, the house designed to live on Mars

TERA, the house designed to live on Mars

Giulia Guido · 5 months ago · Design

The mission of AI SpaceFactory is fully understood only by reading the description of the company that is proposed on their website “AI SpaceFactory is a multi-planetary architectural and technology design agency, building for earth and space.” and their latest project could not represent it better. It’s called TERA and it’s a home that offers perfect accommodation both on Earth and on Mars

Yes, following the latest discoveries and studies in the field of space, it seems that the possibility of spending a few days on Mars is not so far away, so the AI SpaceFactory team have designed a house that would allow a stay on the red planet with all the comforts you want. 

First of all, TERA is entirely made of a biopolymer basalt composite, made from corn and sugar cane waste, printed in 3D. It is thanks to the use of a 3D printer that it was possible to build TERA in a cylindrical shape, with a diameter that widens at the center and narrows at the ends. In addition, the material used, in addition to being an environmentally sustainable material is much more resistant than the classic materials commonly used such as concrete or steel and is entirely compostable. This feature makes TERA the perfect home for both Mars and our Planet. Adopting this type of construction in the construction sector would greatly reduce the waste of non-recyclable materials. 

But if for an extra-planetary stay we still have to wait, for one inside TERA no, in fact, has been placed a little outside New York, hidden in the woods and overlooking the river Hudson and can be booked online. 

TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA AI SpaceFactory | Collater.al
TERA, the house designed to live on Mars
Design
TERA, the house designed to live on Mars
TERA, the house designed to live on Mars
1 · 19
2 · 19
3 · 19
4 · 19
5 · 19
6 · 19
7 · 19
8 · 19
9 · 19
10 · 19
11 · 19
12 · 19
13 · 19
14 · 19
15 · 19
16 · 19
17 · 19
18 · 19
19 · 19