“YEEZY SHLTRS”, Kanye West’s new ambitious project

“YEEZY SHLTRS”, Kanye West’s new ambitious project

Emanuele D'Angelo · 1 month ago · Design

Kanye West continues to make people talk about himself, after announcing his candidacy for the next presidential elections in America, the rapper has just shared the first images of his next project “YEEZY SHLTRS”.

Developed by an arm of West’s YEEZY brand and nicknamed “YEEZY SHLTRS”, the housing project aims to bridge the gap between social and income classes by building affordable housing for the neediest people.

The buildings look rather incredible: 15-metre dome prefabricated structures that evoke the atmosphere of Star Wars, partly inspired by the imaginary desert planet of Tatooine, the home of Luke and Anakin Skywalker.

After having had some bureaucratic problems now his next ambitious project is ready to go and as often happens when you talk about the American rapper the expectations are very high.

“YEEZY SHLTRS”, Kanye West’s new ambitious project
Design
“YEEZY SHLTRS”, Kanye West’s new ambitious project
“YEEZY SHLTRS”, Kanye West’s new ambitious project
1 · 3
2 · 3
3 · 3
Underground House Plan B, a luxury bunker

Underground House Plan B, a luxury bunker

Giulia Guido · 1 month ago · Design

In the aftermath of the worldwide pandemic, Sergey Makhno architects began to revise the concept of housing, designing a super-equipped and self-contained house at a depth of 15 meters. The Underground House Plan B is a true luxury bunker that offers both the security of this type of shelter and the comfort and elegance of luxurious villas.

Obviously, before thinking about design, the architects had to follow the international recommendations for this type of construction, which is why the upper floor of Underground House Plan B is 15 meters below ground level. To connect the structure with the outside there is an elevator, the main spiral staircase, and two for service personnel and loading and unloading of goods. The external part of the bunker, with its geometric lines and simple and clean shapes, covers an area of 172 square meters, offers three entrances and a heliport, allowing to reach it both from the ground and from the sky. 

The actual structure has a circular shape and is divided into three different levels, one of which is actually habitable, while the other two house the water treatment systems, the power generator, the electrical equipment and a well which, together with sewerage, ventilation and water supply systems, make the structure completely autonomous

Before the usual home spaces, the Sergey Makhno studio has equipped the Underground House Plan B with a fish tank, a room where different varieties of vegetables can be grown, a food warehouse and a room dedicated to medical care, so as to always offer basic necessities. 

The bunker was designed to accommodate more than one family, so inside there are several different bedrooms, each with a wardrobe and bathroom. For these spaces the traditional architecture has been overturned: the rooms have no corners and corners, their plan is in fact cylindrical because the curvature of the walls optically widens the space. From a furniture point of view, only the necessary furniture has been inserted, to avoid that the decorative elements were tired and bored. 

The rooms, however, have elements that distinguish them, for example, one has a large window-screen where you can project different landscapes, in another, more pop, we find a huge Kaws next to the bed, in yet another huge ivy plant comes down from the ceiling. 

Ample space has been given to common areas, the Underground House Plan B hosts, in fact, a dining room with a large wooden table, a large and super-equipped kitchen, a cinema room, a library, a large living room with a cozy sofa where the intensity of light follows the natural one, to allow people not to miss the biorhythms. 

In addition, to allow tenants to stay fit, the bunker is equipped with a swimming pool where the lighting is weak and gives the impression of swimming in the sea at night, a gym and a meditation room where you can enjoy a sky projected on the walls, sometimes starry, sometimes cloudy or clear.

Underground House Plan B, a luxury bunker
Design
Underground House Plan B, a luxury bunker
Underground House Plan B, a luxury bunker
1 · 36
2 · 36
3 · 36
4 · 36
5 · 36
6 · 36
7 · 36
8 · 36
9 · 36
10 · 36
11 · 36
12 · 36
13 · 36
14 · 36
15 · 36
16 · 36
17 · 36
18 · 36
19 · 36
20 · 36
21 · 36
22 · 36
23 · 36
24 · 36
25 · 36
26 · 36
27 · 36
28 · 36
29 · 36
30 · 36
31 · 36
32 · 36
33 · 36
34 · 36
35 · 36
36 · 36
Starless and wall-free hotel in the Swiss Alps

Starless and wall-free hotel in the Swiss Alps

Emanuele D'Angelo · 1 month ago · Design

Located at an altitude of 1.960 m in the Swiss Alps is Null Stern, the zero-star hotel, with no walls, just a double bed with a view of the stars and a butler who brings you breakfast in bed.

Null Stern, which translated into Italian means precisely zero stars, is the latest addition to the German group of the same name, founded in 2008 by brothers and artists Frank and Patrik Riklin.

A panoramic double bed, from which you can watch the stars enjoying a privileged position and the darkness of the night, breathing in the clean air of the Alps.

No walls, as ceiling the sky. No TV, just a breathtaking panorama, the ultimate in relaxation.
In the coming months other new hotels will be built, always following this model.

Starless and wall-free hotel in the Swiss Alps
Design
Starless and wall-free hotel in the Swiss Alps
Starless and wall-free hotel in the Swiss Alps
1 · 11
2 · 11
3 · 11
4 · 11
5 · 11
6 · 11
7 · 11
8 · 11
9 · 11
10 · 11
11 · 11
Park Roof House, the garden house in Vietnam

Park Roof House, the garden house in Vietnam

Giulia Guido · 1 month ago · Design

Often when you have to choose a house you have to sacrifice something. Many times the choice is between a house in the city center, but without green spaces and away from parks, or a house in the suburbs with gardens available. MDA Architects, however, did not want to give up anything and designed the Park Roof House

Located in a residential district of Ho Chi Minh, far from public parks and gardens, the house has been completely transformed, so much so as to create a real urban oasis on the roof, a private park with trees, a vegetable garden where you can grow fruit and vegetables and space for walking surrounded by greenery. 

But the greenery does not end with the outside, inside the Park Roof House is developed around a large central atrium that, throughout the height of the walls, has small red brick balconies used as flower boxes, from which come out different types of plants.

In this case, the natural element is used to create a dialogue between the inside and the outside and reconstruct in the rooms and rooms of the house that relaxed atmosphere that you can breathe on the roof. 

Discover below the beauty of the House and to learn more about the other projects by MDA Architects visit the site

Park Roof House, the garden house in Vietnam
Design
Park Roof House, the garden house in Vietnam
Park Roof House, the garden house in Vietnam
1 · 30
2 · 30
3 · 30
4 · 30
5 · 30
6 · 30
7 · 30
8 · 30
9 · 30
10 · 30
11 · 30
12 · 30
13 · 30
14 · 30
15 · 30
16 · 30
17 · 30
18 · 30
19 · 30
20 · 30
21 · 30
22 · 30
23 · 30
24 · 30
25 · 30
26 · 30
27 · 30
28 · 30
29 · 30
30 · 30
Casa Naila, the house from which you can always see the sea

Casa Naila, the house from which you can always see the sea

Giulia Pacciardi · 1 month ago · Design

Imagine a house where each window has a different view of a blue expanse.
Imagine opening them all wide, looking out and feeling the scent and breeze coming from the sea directly into your bedroom.

Casa Naila, the holiday home designed by the Mexican studio BAAQ in Puertecito, on the coast of Oaxaca and 20km from the more famous Puerto Escondido, is a daydream realized just to allow its visitors to look at the sea from every room.

Casa Naila, which takes its name from a traditional song, is built with rural materials that respect nature and the surrounding landscape, despite the large size of the structure which is around 740sqm.
The house is divided into 4 different blocks, all on two floors, which are located on the edge of a cross-shaped patio, designed to be used as an open-air room.

“The angle and separation of the volumes allow for ocean views from any room and, while simple, the scheme achieves a formal integration between rock and beach landscape.explained BAAQ co-founder Alfonso Quiñones.

The outdoor area, which borders the beach, also includes gardens and a beautiful swimming pool overlooking the surrounding landscape.

“In the end, the result is a space that accomplishes one of the noblest purposes of architecture: to experience a bond between the inhabitant and the site, about which we feel very satisfied.”

Casa Naila, the house from which you can always see the sea
Design
Casa Naila, the house from which you can always see the sea
Casa Naila, the house from which you can always see the sea
1 · 18
2 · 18
3 · 18
4 · 18
5 · 18
6 · 18
7 · 18
8 · 18
9 · 18
10 · 18
11 · 18
12 · 18
13 · 18
14 · 18
15 · 18
16 · 18
17 · 18
18 · 18