Daniel Forero’s strange visual associations

Daniel Forero’s strange visual associations

Giulia Guido · 5 months ago · Design

A computer with two keyboards and no screen, a plumb soldier on the skateboard and a small goldfish swimming happily inside a bottle of Chanel n.5. Absurd, you might say, but for art director and graphic designer Daniel Forero this is normal. 

The Instagram profile of the Colombian graphic designer welcomes us into a strange world, out of the ordinary, completely extraordinary, where everything is out of place, wrong and fascinating at the same time. 

Daniel’s passion for the world of graphics began as a teenager and grew up with him, taking him first to Argentina to study Art Direction and then to Stockholm, where he still lives and works today. Conceptual art inspires him more than anything else, so when we look at one of his works we have to go beyond what our eyes see, we have to dig deep to find unusual connections. 

Discover some of his graphics in our gallery! 

Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero | Collater.al
Daniel Forero’s strange visual associations
Design
Daniel Forero’s strange visual associations
Daniel Forero’s strange visual associations
1 · 24
2 · 24
3 · 24
4 · 24
5 · 24
6 · 24
7 · 24
8 · 24
9 · 24
10 · 24
11 · 24
12 · 24
13 · 24
14 · 24
15 · 24
16 · 24
17 · 24
18 · 24
19 · 24
20 · 24
21 · 24
22 · 24
23 · 24
24 · 24
The Lake House by Studio WAFAI, inspired by the landscape around it

The Lake House by Studio WAFAI, inspired by the landscape around it

Giulia Guido · 5 months ago · Design

More and more frequently we see architectural or design projects that instead of being inspired by the taste of those who make them or commission them, take their cue from the place that will then host them. A perfect example of this is the Lake House project by the Turin-based studio WAFAI, inspired by the Swiss landscape, especially Lake Türlersee. 

The house, which stands right on the shores of the lake and is reflected in the water, was designed for single-family use. There are two characteristic elements, one external and one internal. The first is the wall that starts from the ground and with a fluid and continuous line rises and becomes the cover of the entire house. The second is the monumental internal staircase, which recalls the shape of the external structure, and which connects the ground floor with the upper floor, but without taking away light from the rooms. 

These gentle lines, which accompany the eye, follow those of the landscape, but at the same time create a strong contrast with the forest just behind the house, both from a structural and chromatic point of view. 

The pride of the Lake House is the swimming pool overlooking the lake, creating a double play of reflections. 

The only flaw? The client of Studio WAFAI did not have the permission to buy the land, so, for now, the lake house is still a project, a dream. 

The Lake House by Studio WAFAI, inspired by the landscape around it
Design
The Lake House by Studio WAFAI, inspired by the landscape around it
The Lake House by Studio WAFAI, inspired by the landscape around it
1 · 1
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station

Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station

Giulia Guido · 5 months ago · Design

In the age of Instagram also – or above all – the eye wants its part. For this reason, the owners of the Milk Train, the chain of British ice cream parlors, decided to contact the FormRoom design studio to create the new store in Covent Garden. 

For this new shop, the designers opted for a style reminiscent of the old Art Deco style stations that accompany the customer on a journey through the flavors and colors of the magnificent ice creams that made Milk Train famous. 

Every detail has been designed to offer an immersive experience. For the interiors, it has been chosen a palette that presents white as the predominant color, while for the finishes and details we find black. As far as the furniture is concerned, we can see seats similar to station benches, globe lamps and, last but not least, the reproduction of a cloud, lacking even more profoundly the connection with the steam that escaped from the old locomotives. 

“The popular icecream holds such a sense of playful surrealism, and FormRoom wanted to carry over that magic to the store environment.” – Emily Foenander, FormRoom Project Manager

The lettering is also reminiscent of that of the subway, with the glossy black tiles that form the words. The only touch of modernity is given by some neon lights, perfect to end up in our gallery of Instagram. 

We’re not even going to say it, if you pass by Convent Garden make a jump, it will be worth it! 

Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train | Collater.al
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station
Design
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station
Milk Train, the ice-cream shop that looks like an Art Deco station
1 · 18
2 · 18
3 · 18
4 · 18
5 · 18
6 · 18
7 · 18
8 · 18
9 · 18
10 · 18
11 · 18
12 · 18
13 · 18
14 · 18
15 · 18
16 · 18
17 · 18
18 · 18
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?

What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?

Giulia Guido · 5 months ago · Design

Times pass and trends change, but something in the last twenty years has remained the same, the Simpsons’ house. So, the American home services site Angie’s List worked with interior design consultant Pat McNulty to develop those pink walls and 80’s furniture that we’ve learned to love a little bit, episode after episode. Let’s discover together the new faces of the rooms of the house at 742 Evergreen Terrace in Springfield. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

The kitchen has been revisited in a Smart Home style, so the keyword is technology, everywhere! The backsplash guard becomes digital and allows you to see who is playing at the door without moving, to watch a video, to answer directly to the phone or simply to set up a screensaver of your choice, maybe of a beach or the countryside. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Even the famous living room with the sofa and the television has undergone a drastic restyling, but not to shock too much the most avid fans the rose of the walls is saved. Following the trends of this year, we see a round table in marble and colors and textures as bold as the electric blue velvet of the sofa. Finally, since the landline phone is no longer a must, the table on which it was placed has been replaced with an elegant and modern trolley for spirits. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Who knows if Homer and Marge would be happy with the new face of their bedroom, where the cold and neutral tones replace the original ones, making the place much more sensual and above all comfortable. Then, being in 2019 could not miss the television in the room. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

The classic Scandinavian style invades the bathroom of the Simpson house, immediately giving a sense of cleanliness to the room. The predominant color is white, which is interspersed with natural textures, always with light tones. Pat McNulty’s commitment is not limited to the furniture, but digs much deeper, going so far as to add some very modern brushes with bamboo handles. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Lisa would love her new bedroom, perfect for a serious scholar who needs peace and quiet to spend hours on books. The furniture such as the desk and the chair are made of recycled wood and the gray of the walls creates a perfect contrast with the various plants in pots and covering the walls. Last but not least, the inevitable saxophone leaning against the bed. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Maybe Maggie is still too small to appreciate these changes, but her nursery has nothing to envy to the more luxurious ones. The room is designed to allow the little Simpson at home to crawl far and wide and have fun with her toys in natural fabrics. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al

Inevitable, the room of Bart, for which was adopted the Memphis design style, characterized by abstract patterns and the use of colored plastic laminates ranging from white to gray and ending with black. Enjoy it that way, because we all know that this order will not last long. 

i Simpson The Simpsons | Collater.al
i Simpson The Simpsons | Collater.al
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?
Design
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?
What if the Simpsons’ house follows the latest trends in interior design?
1 · 16
2 · 16
3 · 16
4 · 16
5 · 16
6 · 16
7 · 16
8 · 16
9 · 16
10 · 16
11 · 16
12 · 16
13 · 16
14 · 16
15 · 16
16 · 16
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers

Bob Staake’s unsettling NSFW book covers

Claudia Fuggetti · 5 months ago · Design

When was invented the expression “politically correct”, Bob Staake was already starting to design his irreverent NSFW covers of books, which have absolutely no idea what to do with that expression!

The sharp criticism of repression and respectability, typically bourgeois, is accentuated by the fact that the graphics are set between the ’40s and ’60s. Satire, cheeky humour and visual parody of the covers of children’s classics become his message of rebellion, the propaganda leaflet of an artist who plays with stereotypes and converts them into unsettling destabilizing mines.

Each cover is unique in its kind, almost disturbing, some images remind us a lot of the cover of Melvins‘ album Houdini, which could be a valid soundtrack while you scroll through the works by Bob Staake.

While dogs hunt for very particular bones, we discover that Bukowski can be an excellent reading of childhood education and still, that the only monkeys can deny the holocaust (with due respect to animals), after all: how to blame him?

Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Le spiazzanti copertine di libri NSFW di Bob Staake | Collater.al
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers
Design
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers
Bob Staake’s unsettling NSFW book covers
1 · 31
2 · 31
3 · 31
4 · 31
5 · 31
6 · 31
7 · 31
8 · 31
9 · 31
10 · 31
11 · 31
12 · 31
13 · 31
14 · 31
15 · 31
16 · 31
17 · 31
18 · 31
19 · 31
20 · 31
21 · 31
22 · 31
23 · 31
24 · 31
25 · 31
26 · 31
27 · 31
28 · 31
29 · 31
30 · 31
31 · 31