EBIOS, the potential Mars village of Interstellar Lab

EBIOS, the potential Mars village of Interstellar Lab

Anna Cardaci · 1 month ago · Design

The Parisian studio of engineers and scientists Interstellar Lab is trying to build a complex environmental system in a Californian desert in an attempt to deepen the research on how a human being can live on Mars, a planet that has long been under investigation.

The system that the study is planning concerns a sort of “closed-loop” land village called EBIOS, which means a bio-regenerative experimental station.

The entire project, which is very complex and state-of-the-art, includes systems for water treatment, waste management, and food production, guaranteeing a zero carbon footprint, zero waste and nature conservation. When fully built, EBIOS will be able to produce and recycle water, food, and energy for up to 100 people. The idea is to develop technologies to make life on Mars possible and, if it works, take them to other planets as well.

What we must bring to Mars for life is what we must protect on earth at this time. The only way to become a multiplanet species is to unite our energies in the same direction. – Barbara Belvisi, CEO and founder of Insterstellar Lab.

To develop the concept, the studio has worked closely with NASA in recent months dealing with many aspects such as plant growth systems, 3D printing technologies up to the analysis of human behavior in a closed environment through the conduct of many tests.
Each station was designed by Interstellar Lab as a scientific and hospitality center with laboratories to experiment, test and develop new technologies to support life in such conditions. In addition, EBIOS will be a structure dedicated to the training of astronauts as well as research and agriculture.

Half of the year, the plant will host researchers who are involved in the development of housing on other planets and sustainable life on earth, while in the other half, it will be at the service of tourists who want to spend a week in which they want to experience this type of experience.
The goal set by Interstellar Lab is the construction of the first EBIOS village from 2021.

EBIOS, the potential Mars village of Interstellar Lab
Design
EBIOS, the potential Mars village of Interstellar Lab
EBIOS, the potential Mars village of Interstellar Lab
1 · 7
2 · 7
3 · 7
4 · 7
5 · 7
6 · 7
7 · 7
Karina Wiciak and buildings in the shape of logos

Karina Wiciak and buildings in the shape of logos

Anna Cardaci · 1 month ago · Design

Karina Wiciak – a Polish architect who works for the Wamhouse Studio – has created a project in which a series of houses in the shape of the logos of well-known brands have been imagined. The concept comprises four buildings: Trihouse, Crosshouse, Rhombhouse, and Pyrahouse.

The first structure, Trihouse, takes the form of the adidas brand and is composed of three very large concrete strips separated by large windows. Set in a mountain landscape, the building offers a wide view from both the side and upper roof windows. The design allows the creation of an open atmosphere that allows natural light to penetrate. The rooms are also divided by windows but can be covered with curtains for greater privacy. The surface of Trihouse is about 500 square meters and is spread over four floors. On the first floor, there are the entrance, the kitchen, the living room, and the dining room. Afterward, on the second floor, there is a library, a study, and services. The last two floors are dedicated to the bedrooms.

Karina Wiciak | Collater.al 2
Karina Wiciak | Collater.al 1
Karina Wiciak | Collater.al 1

The second house, in the shape of a cross, is the Crosshouse. The design is based on the Chevrolet car brand. This is located in the middle of the water and is accessible only “by sea”. The main facade is composed almost entirely of glass, providing a smooth view. The surface of the house is about 250 square meters on two floors. On the first floor, there is the kitchen, dining room and living room, while on the second floor there are bedrooms with bathrooms.

Karina Wiciak | Collater.al 1

The third structure remembers another them of a car brand: Renault. Rhombhouse is rhomboidal in shape and also has large windows. Larger than its predecessors, it is set in the middle of a vast lawn. Developed on two floors, the first floor includes the kitchen with a living room, dining room, library, and bathroom. On the second level, there is the bedroom, the bathroom, and a study.

Karina Wiciak | Collater.al 1

Finally, the last house, the Pyrahouse, is very reminiscent of a pyramid and is located in the middle of the desert. The building is spread over several floors and is over 300 square meters in size.
On the first level, there is a large open space with a living room, dining room, kitchen, and library. On the second level, there is a studio with a bathroom and finally, on the top floor, there is the master bedroom and also the bathroom.

Karina Wiciak | Collater.al 1
Karina Wiciak and buildings in the shape of logos
Design
Karina Wiciak and buildings in the shape of logos
Karina Wiciak and buildings in the shape of logos
1 · 8
2 · 8
3 · 8
4 · 8
5 · 8
6 · 8
7 · 8
8 · 8
Emma, the sculpture that shows how we will be in 20 years

Emma, the sculpture that shows how we will be in 20 years

Anna Cardaci · 1 month ago · Design

Perennial back pain? Swollen eyes? Chronic fatigue and headaches? Congratulations, your workstation is slowly self-destructing! Those who work in the office, as we know, tend to assume incorrect positions in front of the computer, if they do not wear glasses they lose diopters and the more they have, the more they put on. That’s why Emma was created, a life-size, realistic model commissioned by the office equipment company Fellowes Brands, which collaborated with futurist behaviorist William Higham and other experts to determine and represent the effects on human health if no immediate changes are made to the workplace.

In 2019, a series of researches were carried out and the results showed that nine out of ten employees suffer from health problems due to their working environment. This is because most workers sit for many hours staring at a screen (most of the time without a break) and this has serious repercussions on the body.

Emma shows in a concrete and extreme way the untreated symptoms caused by an unhealthy working lifestyle such as a hunched back, red and tired eyes, legs with circulation problems, swollen wrists and ankles, forearms and red legs. In short, a very realistic representation of how each of us could be if we do not take the necessary precautions.

This experiment invites people to take a little more care of themselves, introducing the habit of moving and making sure that the workstations are correctly positioned with the right ergonomic accessories. This ensures proper posture and thus contributes to reducing the risk of muscle injury and other related diseases.

Emma | Collater.al 1
Emma | Collater.al 1
Emma | Collater.al 1
Emma, the sculpture that shows how we will be in 20 years
Design
Emma, the sculpture that shows how we will be in 20 years
Emma, the sculpture that shows how we will be in 20 years
1 · 15
2 · 15
3 · 15
4 · 15
5 · 15
6 · 15
7 · 15
8 · 15
9 · 15
10 · 15
11 · 15
12 · 15
13 · 15
14 · 15
15 · 15
Egaligilo, the pavilion designed by Gerardo Broissin

Egaligilo, the pavilion designed by Gerardo Broissin

Claudia Fuggetti · 1 month ago · Design

Mexican architect Gerardo Broissin, on the occasion of Design Week Mexico 2019, designed the very elegant Egaligilo pavilion, located near the Tamayo Museum, an important contemporary art institution in Mexico City.

The word “egaligilo” means “equalizer” and was designed to express the potential of this space not only beautiful but also functional. The pavilion’s puzzle-shaped walls are arranged on a steel frame decorated with attractively shaped concrete bulbs, but the main feature of the pavilion is the circular opening on the wall, which reveals a well-kept garden.

The design acts as an equalizer of forces between rational and parametric architecture while preserving a natural environment inside.

In fact, Egaligilo creates its own microclimate preserving a series of atmospheric conditions that aim to reproduce a small forest inside the pavilion. The strategic openings of the levels on which the structure was designed and the effects of the artificial lighting, create different scenarios during the day, inviting the viewer to enter the pavilion redefining the boundary between inside and outside.

The artist, through the realization of Egaligilo, tries to sensitize public opinion on the recycling of ephemeral structures, stating that the real goal of architecture is only the good of humanity.

Egaligilo, il padiglione progettato da Gerardo Broissin | Collater.al
Egaligilo, the pavilion designed by Gerardo Broissin
Design
Egaligilo, the pavilion designed by Gerardo Broissin
Egaligilo, the pavilion designed by Gerardo Broissin
1 · 13
2 · 13
3 · 13
4 · 13
5 · 13
6 · 13
7 · 13
8 · 13
9 · 13
10 · 13
11 · 13
12 · 13
13 · 13
ICEHOTEL, the hotel built with snow and ice

ICEHOTEL, the hotel built with snow and ice

Anna Cardaci · 1 month ago · Design

In Sweden, in the snow and ice of the Torne river, thirty-three artists from sixteen different countries have spent two weeks working on the ICEHOTEL #30, a temporary hotel that will be open to the public until April 14, 2020. The project was founded by Yngve Bergqvist, who introduced that in 1991 and proposed it again every year. This is the first ice and snow hotel in the world located in Jukkasjärvi, a country in the north of Sweden. To date, the hotel has had more than a million visitors from each country and is reconstructed every year at the same time as the festival of ice sculpture. The structure carries out its regular activity from December to April.

ICEHOTEL | Collater.al 1

Its success has created a phenomenon that has favored the development of similar structures throughout Scandinavia. ICEHOTEL #30 was therefore created for the thirtieth anniversary to celebrate the entire structure. To do this, in the spring of 2019, 1,300 blocks of ice were collected from the river and kept cold until they were used to create this year’s art.
For the construction of the hotel, the artists designed 15 artistic suites for guests, a wedding and other celebrations room and finally the main room complete with columns and chandeliers.

Ice was also used to make glasses, plates and to deliver orders in the form of sculptures, blocks or entire environments for events around the world. This construction is open to the public until April 14, 2020, due to weather conditions. In fact, after this period the ice melts. A permanent part of the ICEHOTEL, open all year round, has also been created.

If you want to book a bedroom, visit the site here!

ICEHOTEL, the hotel built with snow and ice
Design
ICEHOTEL, the hotel built with snow and ice
ICEHOTEL, the hotel built with snow and ice
1 · 12
2 · 12
3 · 12
4 · 12
5 · 12
6 · 12
7 · 12
8 · 12
9 · 12
10 · 12
11 · 12
12 · 12